Etologi

Inom området etologi (läran om djurs beteende) erbjuder Djurkonsulten ZED föreläsningar och individanpassad rådgivning.


En etolog är specialiserad på djurs beteenden och orsakerna bakom dessa. När du har frågor eller funderingar över varför djur beter sig som de gör och vill veta mer, eller upplever ett problem med ditt djurs beteende, då är en etolog rätt person att ta kontakt med. Etologen är kunnig på djurs beteende precis som veterinären är kunnig på medicin.


Vanliga problembeteenden kan exemeplvis vara hundar som drar i kopplet, är överdrivet rädda eller aggressiva, eller katter som kissar inne - för att nämna några. Det är många djurägare som upplever problem med sitt djurs beteende. Du är inte ensam och det finns hjälp att få!


Vid beteendeförändringar rekommenderar jag alltid en veterinärundersökning för att först utesluta medicinska orsaker. Detta på grund av att beteendeförändringar kan uppvisas som en följd av smärta (medicinska besvär), förändringar i miljön m.m. Genom att göra denna rekommendation kan jag undvika att försöka komma tillrätta med de beteenden som orsakas av problem som kan botas eller lindras av en veterinär.

3 viktiga saker du bör tänka på när du är i behov av beteenderådgivning:


             1. Kolla upp vad personen har för utbildning


                 2. Tänk på att "lång erfarenhet" kan ha olika betydelser


                     3. Ifrågasätt metoderna som används  

Etologi